Schilderijen

Van vroege middeleeuwen tot hedendaags
Een ervaren team van schilderijenrestauratoren is gespecialiseerd op verschillende deelgebieden uit de Westerse schilderkunst. Schilderijen vanaf de vroege middeleeuwen tot en met heden kunnen door ons worden behandeld. Gedetailleerd vooronderzoek, het vaststellen van de conditie en de complexe structurele en esthetische problematiek zijn integraal onderdeel van onze aanpak.

Laatste stand der techniek
SRAL heeft nieuwe en verbeterde technieken ontwikkeld, zowel voor de afname van vernis en overschilderingen als voor complexe structurele behandelingen van schilderijen op doek. Hierover publiceert de SRAL in internationale context.

Van klein tot groot formaat
Het atelier voor schilderijen op doek is ook gespecialiseerd in groot formaat schilderijen, afkomstig uit monumentale ensembles, en met name in alternatieve en reversibele bedoekingsmethoden.

Inclusief behandelingen van panelen
Het atelier voor schilderijen op paneel is uitgerust met apparatuur voor de structurele behandelingen van panelen, zoals het verlijmen van losse planken, het deblokkeren van parketten en het aanbrengen van nieuwe steunconstructies. Bijzondere problemen aan houten dragers worden regelmatig in overleg met buitenlandse specialisten geanalyseerd. SRAL is aangesloten bij het Panel Painting Initiative van het Getty Conservation Institute.

 

Avenue Céramique 224   6221 KX Maastricht   Tel: +31(0)433218444   E-mail: info@sral.nl   |   Sitemap

© 2020 SRAL, Stichting Restauratie Atelier Limburg
Website door studio-ux