Geschiedenis

SRAL begon in 1987 als provinciaal restauratie atelier in het kloostercomplex Rolduc in Kerkrade. In 1990 kwam er een vestiging in Maastricht en werden de activiteiten uitgebreid naar collecties en monumenten buiten Limburg. Voormalig directeur Anne van Grevenstein startte de eerste Nederlandse post-academische opleiding onder de noemer: Restaurator van Schilderijen en Beschilderde Objecten.

In 1993 werd de studierichting Schilderingen in Historische Interieurs geformeerd en in 1995 volgde de studierichting Moderne en Hedendaagse Kunst. Vanaf 1995 is SRAL gevestigd in de Wiebengahal naast het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

De postacademische opleiding van SRAL is vanaf 2005 opgenomen in het programma van de nieuwe restauratieopleiding aan de Universiteit van Amsterdam. SRAL werkt intensief samen met de UvA, verzorgt colleges en workshops in de Ba en Ma fase en biedt studenten opleidingsplaatsen in het post-initiële traject. De SRAL is onderdeel van een internationaal netwerk van opleidingen en koepelorganisaties en haar medewerkers bekleden tal van functies  binnen de verschillende vakverenigingen.

In 25 jaar is de SRAL uitgegroeid tot één van de grootste restauratie instellingen van ons land. Naast restauraties in de eigen ateliers wordt werk ook op locatie uitgevoerd van beperkte behandelingen,  conditiecontroles en collectie-inventarisaties tot kleurhistorisch onderzoek en de complete behandeling van historische interieurs. Sinds kort heeft de SRAL haar laboratorium flink uitgebreid en verricht zij ook in opdracht verf- en materiaalanalyses.

Avenue Céramique 224   6221 KX Maastricht   Tel: +31(0)433218444   E-mail: info@sral.nl   |   Sitemap

© 2020 SRAL, Stichting Restauratie Atelier Limburg
Website door studio-ux